Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2013 00:37 - Жажда за пари (43) - "Ами Петър"
Автор: stamenmihalevski Категория: Други   
Прочетен: 816 Коментари: 0 Гласове:
2



    Ивайло и Васил бяха излезли от сградата, в която най-сетне бяха успели да заловят Чернев, заедно с арестувания Венцислав. Наоколо вече беше пълно с хора от всички полицейски служби, имаше няколко медицински екипа, много любопитни минувачи и купища нахални журналисти, жадни за информация. Двете ченгета предадоха арестувания престъпник на няколко униформени мъже и се отправиха към автомобила, с който бяха пристигнали на мястото. Към тях се насочи тълпа от журналисти. Само за няколко секунди, им бяха зададени десетки въпроси. Служителите на реда, естествено, не отговаряха на нито един, а просто продължаваха посоката си на движение. Най-сетне достигнаха до колата. Качиха се в нея. Станимиров запали двигателя. Няколко секунди по-късно той и колегата му вече напускаха голямата тълпа, която се беше образувала наоколо.

-         Къде отиваме? - учудено попита Петков.

-         Не знам, просто по-далеч от хиените от телевизията. Много са опасни, особено в такива ситуаций, така че по-добре да не се навъртат около нас.

-         Ами Петър? Няма да е зле да се върнем и да го изчакаме. Появи ли се, да си вземе билета и личните карти, ще го пипнем, и ще го принудим да свидетелства срещу Чернев. Така мръсното мафиотче ще получи по-голяма присъда.

-         Прав си.

Ивайло дръпна рязко волана на ляво. Автомобилът се наклони. Чу се силен звук от триещи се гуми в асфалт. Траекторията на движение на колата беше променена на сто и осемдесет градуса. Миг по-късно машината пътуваше в обратната посока.

  

*   *   *

 

   Часът беше около седем вечерта. Станимиров и Петков вече доста време чакаха търпеливо на мястото, където трябваше да се появи финансистът. Него обаче все още го нямаше. За да са сигурни, че не са го изпуснали, до-като бяха отсъствали, веднага след пристигането си бяха надзърнали в пощенската кутия, в която по-рано бяха оставили плика. За техен късмет той си беше там. Въпреки, че Петър все още не го беше взел, ченгетата бяха притеснени. Даниела им беше написала в съобщението, че той ще дойде следобед, но както изглеждаше, беше променил плановете си. Защо, полицаите не знаеха, но все повече започваха да се замислят над варианта, да прекратят чакането и да отидат някъде, за да отпразнуват постигнатия преди няколко часа успех. Търпението на Ивайло се изчерпа първо.

-  Василе, дай да се омитаме от тук. Все пак днес свършихме отлична работа, така че заслужаваме почивка.

-       Знаеш ли какво? И на мен ми писна да вися пред този блок. Дори и да не успеем да хванем съветника, ще спим спокойно.

-      Как мислиш, трябва ли да оставим пратката в кутията?

-      Помниш ли, какво е записано на билета?

-       Какво имаш в предвид?

-       За полета, в колко часа е?

-        Мисля, че утре, но не съм сигурен точно кога?

-      Мамка му! - изруга Петков. - Е, тогава ще е по-добре да проверим.

-         Я чакай малко! Отвори жабката.

Мъжът я отвори. Вътре имаше два нови пощенски плика. Станимиров се усмихна доволно, когато видя, че паметта не му беше изневерила. Васил се обърна към колегата си и му каза:

-      Отивам да взема билета и личните карти, а после ще ги сложим в някой от тези и отново ще ги пуснем в кутията.

-         Как ще я отвориш?

-    Ще пробвам първо с добро, а ако не... - ченгето се усмихна, без да довърши изречението си.

Излезе от колата. Не беше минала и минута, когато се върна. Държеше в ръката си пратката за Петър. Ивайло го погледна и го попита:

-         Как беше, с добро или...

-      Имаше някакъв намачкан вестник под плика и затова не беше паднал на дъното. Бръкнах през отгоре и го взех.

Петков нетърпеливо започна да го отпечатва. След секунда, вече можеше да извади съдържанието му. Двамата полицаи останаха повече от изумени. Вътре имаше две абонаментни карти за видеотека и няколко слепени листа хартия. Спогледаха се, но никой от тях не знаеше какво да каже. 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stamenmihalevski
Категория: Други
Прочетен: 102677
Постинги: 74
Коментари: 68
Гласове: 155
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031